#46 Eufori

Nina åker till Skrivarakademin och träffar huvudlärare Elin Cullhed som är aktuell med Eufori, en roman om Sylvia Plath. Handlingen utspelar sig under Sylvias sista år i livet innan Glaskupan kom ut. Vi pratar förstås om Sylvia, och om det kringelikrokiga skrivandet, runt moderskap och lappar till fritids, om att skriva ur kraften och villfarelsen att allt ska bli bra när boken kommer ut.

I avsnittet hörs även Not All Who Wonder Are Lost med Lana Del Ray

Debutera eller Dö produceras av Nina De Geer

#debuteraellerdö

#45 Häxkraft

Nina åker till Bazar förlag och träffar en debutant och en förläggare. Ulrika Rolfsdotter, aktuell med Rovhjärta, berättar om vägen till debuten och Karin Linge Nordh svarar på lyssnarnas frågor om livet på förlaget.

I avsnittet hörs även Good Intent med Kimbra och Precious Things med Tori Amos.

Debutera eller Dö produceras av och med Nina De Geer

#debuteraellerdö

#44 Oväntat besök

Proffsläsaren Johanna Wistrand kommer förbi Ninas veranda för ett samtal om skrivande och läsande. Johanna har jobbat som lektör och spökskrivare i femton år och debuterar själv som författare i höst. Vi pratar om åren som gått och alla manus som Nina skickat till Johanna (som driver Multimanus.se). Ett puttrigt avsnitt om olika ingångar och nycklar i skrivandets mystik.

I avsnittet hörs även Back In Baby´s Arms med Patsy Cline.

#42 Ta dig samman!

Nina tar sig samman efter jullovets dubier och träffar två debutanter; Ulrika Ewerman som skrev fram sin döda syster i Monica Magnus 1966 och Jenny Holmqvist som är aktuell med den episka romanen Drift som spänner över generationer och kontinenter.

I avsnittet hörs också:

Time of the Season med The Zombies

Crimson & Clover med Tommy James & The Shondells

Express Yourself med Charles Wright & The Watts

Debutera eller Dö produceras av och med Nina De Geer

#debuteraellerdö

#41 Från soffan på Kaunitz-Olsson

Nina läser upp det länge väntade svaret och pratar med Carl Johan De Geer om skrivandets villkor på ett annat förlags soffa. Carl Johan är aktuell med den dystopiska romanen Råttornas Herre med illustrationer av Jan Lööf. Nina däremot är bortom begreppet aktuell. Ett puttrigt familjeterapiprogram live från Kaunitz-Olsson tillsammans med förläggare Thomas Olsson.

Debutera eller Dö produceras av och med Nina De Geer. I avsnittet hörs även Björn Rietz, Martin Kaunitz och låten You Can´t Always Get You Want med The Rolling Stones.

#debuteraellerdö

#40 Omtaget

Nina träffar Madeleine Schantz som debuterade i mars med ”Vaken Dröm”. Det blir också studiebesök på Norstedts tillsammans med Catherine Mörk som är litterär agent på Norstedts Rights. Ett krispigt höstavsnitt om smärtpunkter, gråzoner, och hur det varit att debutera och verka i förlagsvärlden under pandemin.

I avsnittet hörs även Don´t Let Me Be Misunderstood med Lana Del Ray.

Debutera eller Dö produceras Nina De Geer

#debuteraellerdö

#39 Uncut

Nina och Johanna dricker bubbel och sladdrar fritt … och så blir det mer skrivprat med Fredrik Backman. Ett slags bonusmellanavsnitt i väntans tider.

I avsnittet hörs även:

9 to 5 med Dolly Parton

Madiba med Hkeem

Goliath med Smith & Thell

Debutera eller Dö produceras av Johanna Devaliant och Nina De Geer

#debuteraellerdö

#38 Dream A Little Dream

Nina och Johanna drar i gång poddåret i Peugoten och kör till Brantingsgatan för att träffa Edith och Maria på Enberg Agency. Ett puttrigt samtal om agentlivet, boktrender och utlandsfaktorn, och så klart lite råd till alla som skriver och kanske söker en litterär agent.

I avsnittet hörs även:

9 to 5 med Dolly Parton

The Israelites med Desmond Dekker

Dream A little Dream Of Me med The Mamas and The Papas

Debutera eller Dö produceras av Nina De Geer och Johanna Devaliant

#debuteraellerdö